Eten & drinken

Ons restaurant en terras

 

Graag stellen wij ons prachtige pand ook beschikbaar voor andere gasten en zullen we op verschillende momenten gedurende het jaar het restaurant & terras openen. Denk hierbij aan ons zomer terras, wijnmakersdiners of wild-avonden in de herfstperiode.

Houd daarom vooral onze agenda in de gaten zodat je niks mist!

 

Onze hotelkamers tijdens deze weekenden zijn alleen telefonisch via 06-15301605 of via info@hethartvanalem.nl te boeken (niet via onze eigen website & booking.com).

HHVA_hemelvaart

Tuinkamer Diner

Freek is opgegroeid in het voormalige hotel-restaurant De Tuinkamer in Ruurlo. Vader Jos heeft hier 25 jaar op hoog niveau gekookt en moeder en vinologe Ria, zorgde voor een perfecte wijn-spijsbeleving. Dit weekend zullen de klassiekers van De Tuinkamer worden geserveerd met voor de liefhebber mooie bijpassende wijnen.

Agenda 2024

 

Donderdag 15 t/m zondag 17 maart

Asperge Menu

Vanaf half april is het asperge seizoen weer begonnen en kunnen we weer volop genieten van het witte goud. Tijdens dit weekend hebben we een menu samengesteld waarin de asperge de hoofdrol speelt.

Agenda 2024

 
Vrijdag 19 t/m zondag 21 april
HHVA_hemelvaart

Hemelvaart & Pinksteren

Tijdens deze weekenden zijn we vanaf 12.00 uur geopend voor een lekkere lunch, koffie met gebak of een borrel. ’s Avonds serveren we een mooi voorjaarsmenu.

Agenda 2024

 

Donderdag 9 t/m zondag 12 mei

Vrijdag 17 mei t/m zondag 19 mei

Spaanse Avond

Viva España! Geniet tijdens dit eerste zomerweekend van al het lekkers wat de Spaanse keuken te bieden heeft met natuurlijk een mooie Spaanse wijn selectie.

Agenda 2024

 
Vrijdag 28 t/m zondag 30 juni
HHVA_zomer

Zomer in Alem

Tijdens de zomerperiode zullen wij ons terras en restaurant openen op onderstaande weekenden van vrijdag 15:00 t/m zondag 22:00. Natuurlijk zorgen we weer voor een passend zomermenu, bestaande uit seizoen producten uit de streek maar daarnaast hebben we ook een kleine kaart voor de lunch & borrel.

Agenda 2024

 

Vrijdag 19 juli t/m zondag 21 juli

Vrijdag 16 augustus t/m zondag 18 augustus

HHVA_italiaans

Italiaans diner

Samen met onze hotelschoolvrienden Marjolein & Gijs, zullen we het Hart van Alem in Italiaanse sferen brengen. Onze vriendschap gaat terug naar Maastricht, waar we al vaak samen in de keuken waren te vinden. 

 

De Italiaanse keuken is een van de meest bekende en vooraanstaande keukens ter wereld. We geven een weekend lang een eigen interpretatie en twist van al het beste wat dit land te bieden heeft. Van echte klassiekers tot moderne variaties gemaakt van de beste ingrediënten. Iedere dag zijn we geopend vanaf 15:00 voor een aperitivo en vanaf 18:00 voor diner. 

 

 

Agenda 2024


Vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september

Wild diner

Traditioneel loopt het wildseizoen van begin oktober t/m januari. Één van de mooiste periodes in het jaar die we natuurlijk niet willen missen. Samen met Jos & Ria zullen we tijdens deze weekenden een heerlijk seizoensgebonden menu serveren.

 

Wil je ook graag bij ons slapen? We bieden tijdens deze weekenden een verwenarrangement aan waarin je kunt genieten van een viergangen-diner, overnachting, ontbijt en welkomstaperitief voor €119 p.p.

 

Agenda 2024


Vrijdag 18 oktober t/m zondag 20 oktober

Vrijdag 15 november t/m zondag 17 november

Vrijdag 6 december t/m zondag 8 december

HHVA_wild
kerst

Kerst in Alem

Geniet van de Kerstsfeer in onze Herberg.

Agenda 2024

 
Vrijdag 20 t/m zondag 22 december

Privé bijeenkomst?

U kunt onze locatie ook boeken voor (zakelijke) meetings & evenementen en privé etentjes. Voor meer informatie, mail naar info@hethartvanalem.nl of bel via +31(0)615301605.

1

test 2

2

test

test 2

test