Eten & drinken

Ons restaurant en terras

Graag stellen wij ons prachtige pand ook beschikbaar voor andere gasten en zullen we op verschillende momenten gedurende het jaar het restaurant & terras openen. Denk hierbij aan ons zomer terras, wijnmakersdiners of wild-avonden in de herfstperiode.

 

Houd daarom vooral onze agenda in de gaten zodat je niks mist!

Agenda 2024

HHVA_diner_illustraties_Tuinkamer

Vrijdag 15 t/m zondag 17 maart

Tuinkamer Diner

Freek is opgegroeid in het voormalige hotel-restaurant De Tuinkamer in Ruurlo. Vader Jos heeft hier 25 jaar op hoog niveau gekookt en moeder en vinologe Ria, zorgde voor een perfecte wijn-spijsbeleving. Dit weekend zullen de klassiekers van De Tuinkamer worden geserveerd met voor de liefhebber mooie bijpassende wijnen.

HHVA_asperge

Vrijdag 19 t/m zondag 21 april

Asperge Diner

Vanaf half april is het asperge seizoen weer begonnen en kunnen we weer volop genieten van het witte goud. Tijdens dit weekend hebben we een menu samengesteld waarin de asperge de hoofdrol speelt.

Een tafeltje boeken tijdens één van onze culinaire weekenden in 2024?

Reserveer nu via info@hethartvanalem.nl of telefonisch via +31(0)615301605

HHVA_hemelvaart

Donderdag 9 t/m zaterdag 11 mei

Vrijdag 17 t/m zondag 19 mei

Hemelvaart & Pinksteren

Tijdens deze weekenden zijn we vanaf 12.00 uur geopend voor een lekkere lunch, koffie met gebak of een borrel. ’s Avonds serveren we een mooi voorjaarsmenu.

HHVA_diner_illustraties_spaanse-avond

Vrijdag 28 t/m zondag 30 juni

Spaanse Avond

Viva España! Geniet tijdens dit eerste zomerweekend van al het lekkers wat de Spaanse keuken te bieden heeft met natuurlijk een mooie Spaanse wijn selectie.

HHVA_zomer

Vrijdag 19 t/m zondag 21 juli

Vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus

Zomer in Alem

Tijdens de zomerperiode zullen wij ons terras en restaurant openen op onderstaande weekenden van vrijdag 15:00 t/m zondag 22:00. Natuurlijk zorgen we weer voor een passend zomermenu, bestaande uit seizoen producten uit de streek maar daarnaast hebben we ook een kleine kaart voor de lunch & borrel.

HHVA_italiaans

Vrijdag 30 augustus t/m zondag 1 september

Italiaans Diner

Samen met onze hotelschoolvrienden Marjolein & Gijs, zullen we het Hart van Alem in Italiaanse sferen brengen. Onze vriendschap gaat terug naar Maastricht, waar we al vaak samen in de keuken waren te vinden. 

 

De Italiaanse keuken is een van de meest bekende en vooraanstaande keukens ter wereld. We geven een weekend lang een eigen interpretatie en twist van al het beste wat dit land te bieden heeft. Van echte klassiekers tot moderne variaties gemaakt van de beste ingrediënten. Iedere dag zijn we geopend vanaf 15:00 voor een aperitivo en vanaf 18:00 voor diner. 

Wil je ook graag bij ons slapen?

Tijdens deze weekenden zijn onze hotelkamers alleen telefonisch via 0615301605 of via info@hethartvanalem.nl te boeken (niet via onze eigen website & booking.com)

HHVA_wild

Vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober

Vrijdag 15 t/m zondag 17 november

Vrijdag 6 t/m zondag 8 december

Wild diner

Traditioneel loopt het wildseizoen van begin oktober t/m januari. Één van de mooiste periodes in het jaar die we natuurlijk niet willen missen. Samen met Jos & Ria zullen we tijdens deze weekenden een heerlijk seizoensgebonden menu serveren.

kerst

Vrijdag 20 t/m zondag 22 december

Kerst in Alem

Geniet van de Kerstsfeer in onze Herberg.

Privé bijeenkomst?

U kunt onze locatie ook boeken voor (zakelijke) meetings & evenementen en privé etentjes. Voor meer informatie, mail naar info@hethartvanalem.nl of bel via +31(0)615301605.