Omgeving

De omgeving


Het Hart van Alem ligt centraal in Nederland en is de perfecte uitvalsbasis om Noord-Brabant en Gelderland te ontdekken. Om zoveel mogelijk uit je bezoek te halen, geven we je graag wat van onze favoriete tips & adresjes mee!

Natuur

Natuur

Genieten van de vele struinroutes door de Bommelse Uiterwaarden, De Hurnse Kil en het Maarten van Rossumpad, de wandelroute langs mooie rivierdorpen. Fiets- en wandelkaarten liggen bij ons voor je klaar!

Zaltbommel

Zaltbommel

Dit gezellige vestingstadje aan de Waal ligt op 10 minuten afstand en beschikt over diverse bezienswaardigheden en activiteiten. 

’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch

Deze gezellige & bourgondische stad is binnen een kwartiertje te bereiken vanuit onze b&b.

Zandmeren

Zandmeren

Een uniek recreatiepark in één van de mooie uiterwaarden langs de maas in Kerkdriel. Hier vind je strand, een ligweide, zwemgelegenheden en diverse horeca. 

 
Fietsverhuur

Fietsverhuur

In samenwerking met Juijn Bike Totaal in Rossum, kun je de volgende fietsen bij ons huren;

Dames- en of herenfiets: €12,00 per dag

Dames- en of heren e-bike: €25,00 per dag

Je kunt de fietsen tenminste 2 dagen voor aankomst bij ons reserveren via info@hethartvanalem.nl. Geef ook alvast je lengte door dan zorgen wij ervoor dat de fietsen klaarstaan op de dag van gebruik!

 
Sloepverhuur

Sloepverhuur

Naast onze b&b bevindt zich Jachthaven de Maas waar je een sloep of jacht kunt huren (telefoonnummer: +31 (0)418 – 66 15 24)

Golfen

Golfen

Op slechts 3km afstand, ligt de 9-holes golfbaan van Golfclub De Dorpswaard. Deze golfbaan, met een unieke ligging in het oude stroomgebied van de Maas, is uitdagend en toegankelijk voor spelers van ieder niveau (https://www.dorpswaard.com/)

Kastelen

Kastelen

Even terug naar de sfeer van de middeleeuwen. Dat kan door het bezoeken van één van de twee kastelen in de streek: Kasteel Ammersoyen & Slot Loevestein.